Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Racuszki z miodem i cynamonem

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąki 25 dag
proszek do pieczenia 1 łyżka
sól 1/2 łyżki
cukier brązowy 1 łyżka
olej 1 l
miód 1/2 szklanki
Cynamon mielony Prymat 1 opakowanie
granat 1 sztuki

Przepis i sposób przygotowania na: Racuszki z miodem i cynamonem

mąkę proszek do pieczenia przez sito dodać sól cukier i ok. 150 ml wody wyrobić ciasto przykryć ściereczką i zostawić na 20 minut rozwałkować na grubość 1 cm wyciąć kwadraty o boku 8 cm w głębokim rondelku rozgrzać olej kolejno wkładać kawałki ciasta zrumienić z każdej strony wyjąć łyżką cedzakową i osączyć na papierowym ręczniku miód wymieszać z cynamonem lekko podgrzać i polać racuszki posypać ziarenkami granatu

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak