Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Mini kruche paluszki z cukrem

2.0
(9)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 30 dag
masło 5 dag
cukier 3 dag
jajko 3

Przepis i sposób przygotowania na: Mini kruche paluszki z cukrem

Do przesianej mąki dodajemy masełko siekamy troszkę nożem , następnie dodajemy ubite białka , tylko na lekka pianę , nie musi być sztywna oraz po białkach żółtka , wyrabiamy ciasto i zostawiamy w lodówce na jakiś czas. Następnie formujemy krótkie mini paluszki, smarujemy je lekko spienionym białkiem , posypujemy je cukrem i kładziemy na wysmarowanej masłem i posypanej bułką tartą blasze . Pieczemy mocno rozgrzanym piekarniku na złoty kolor . Następnie wyjmujemy sobie spokojnie przestygły i kładziemy na talerzyk

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Kate131 26.09.2012 08:53
apetyczne
babcia
babcia 09.09.2012 11:53
fajne już robiłam
babcia
babcia 09.09.2012 11:53
fajne już robiłam
Roksana3 12.06.2011 19:24
fajny pomysł, warto spróbować

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak