Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Biszkopt do tortownicy

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jajko 4
mąka 1 szkalnka
cukier 3/4 szklanki
proszek do pieczenia 1 lyzeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Biszkopt do tortownicy

Bialka ubijamy z cukrem na sztywna piane. Do ubitych bialek dodajemy po troche na przemian zoltka i make, ciagle ubiajajac. Dodajemy proszek. Taka mase przelewamy do tortownicy i pieczemy ok 25 min w 180 stopniach. Jak biszkopt ostygnie przekrawam go na pol i wychodza mi 2 warstwy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak