Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Selerowo-Pietruszkowy Halibut

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

halibut 1/2 kg
cytryna 1,2

Przepis i sposób przygotowania na: Selerowo-Pietruszkowy Halibut

Składniki

* 1/2kg świeżego Halibuta
* 4 gałązki natki pietruszki
* 2 gałazki selera zielonego
* 1 łyzka oliwy
* 1/2 cytryny
* sól (wg.uznania)
* pieprz kolorowy (wg.uznania)
* 2 kawałki foli aluminiowej

Smaczna,zdrowa Rybka bez żadnych panierek ! - Polecam Wszystkim ;-)
Etapy przygotowania

Rybę myjemy i osuszamy ręcznikiem papierowym.

Teraz tak:

Pietruszkę i seler siekamy.Następnie wkładamy do blendera wraz z łyzką oliwy i blenderujemy na gładką masę.Do miski wkładamy rybę i kropimy ją porządnie cytryną,solimy,pieprzymy a następnie smarujemy z każdej strony naszą zieloną papką. Wkładamy do lodówki na min.30 minutek.
Po tym czasie wyjmujemy rybę i kładziemy ją na folię aluminiową ,zawijamy i wkładamy do piekarnika rozgrzanego do 200*C.Pieczemy ja 30 minut-potem odkrywamy folie i jeszcze podpiekamy rybkę około 5-10 minutek.

SMACZNEGO . . . . .

Podajemy z czym kto lubi.
Ja podałam z młodymi ziemniaczkami i surówką z kapustki kiszonej. . . . .

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 06.11.2012 15:05
Dobra ryba.
Izabela/bella81 26.08.2011 11:39
z chęcią bym zjadła :)
Wacław 21.08.2011 12:42
ładne i pyszne !
pawel6 13.06.2011 15:01
Wygląda tak, że od razu chciałoby się zjeść. Super!!
SmacznaPyza 12.06.2011 18:08
pięknie wygląda - narobiłaś mi smaka na taką rybcię :-)
evita0007 12.06.2011 16:40
A jaka pyszne Heniu,,polecam ci ją :-)
Henryka2 12.06.2011 15:55
Bardzo apetyczna rybka!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak