Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Śledzie w miodowo cebulowym sosie

2.0
(2)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

matiasy 5 płatów
miód 2 łyżki
cebula 4
ocet winny 2 łyżki
koncentrat pomidorowy 3 łyżki
oliwa 1\\2 szklanki
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Śledzie w miodowo cebulowym sosie

Cebulę pokroić w plastry , podsmażamy na patelni cebulę , do cebuli dodajemy miód , ocet i koncentrat . Możemy mieszać dodając jeszcze sól i pieprz . Odstawiamy aby wystygł . Płaty pokroić na kawałki i układamy w salaterce warstwami sos i śledzie. Przykrywamy i wstawiamy do lodówki najlepiej na 2 dni.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Joanna108
Joanna108 28.04.2012 09:09
bardzo ciekawe
IlonaAlbertos 15.09.2011 19:59
Fajny pomysł na śledzie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak