Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa świąteczna

3.0
(13)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Ryba słodkowodna 1 kg
włoszczyzna
sól
natka pietruszki
jajko 2
masło 1 łyżka
cebula
Bułka tarta klasyczna Prymat
mąka 3 łyżki
pieprz
Liść laurowy suszony Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa świąteczna

Ryby najpierw czyścimy , wyfiletować i , głowy , płetwy i ogony dusimy chwilkę na masełku, potem dodajemy połowę włoszczyzny , przyprawy i zalewamy 2 litry wody i gotujemy na małym ogniu 20 minut. W tym czasie mięso z ryb zemleć przez maszynkę , do mięsa dodajemy jajka , posiekaną cebulę oraz bułkę tartą 2 łyżki. I całość dokładnie wyrabiamy doprawiamy solą , pieprzem . Z tej masy formujemy kuleczki i obtaczamy je od razu w mące . Zaś ugotowany wywar przecedzić , dodajemy pozostałe warzywa i zagotować . Do tego wywaru wkładamy kuleczki rybne i gotujemy 15 minut .

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Kate131 18.12.2012 08:11
fajna zupka
Aneta41 19.11.2012 17:47
już niedługo będzie można taką zjeść:)
babcia
babcia 24.10.2012 13:03
bardzo ciekawa..
babcia
babcia 24.10.2012 13:02
bardzo ciekawa..
babcia
babcia 24.10.2012 13:02
bardzo ciekawa..
babcia
babcia 24.10.2012 13:02
bardzo ciekawa..
smakoszek 21.06.2012 11:03
lubię taką:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak