Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

chłodnik szpinakowo-szczawiowy

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

zsiadłe mleko 1 i 1/2 l
szpinak świeży 25 dag
szczaw 30 dag
masło 2-3 łyżki
szczypiorek 1 pęczek
koperek 1 pęczek
sól

Przepis i sposób przygotowania na: chłodnik szpinakowo-szczawiowy

Szpinak i szczaw opłucz, sparz, odcedź, osącz na sitku. Liście szpinaku i szczawu zmiksuj blenderem.
Szczaw i szpinak podsmaż na rozgrzanym maśle. Zostaw do ostygnięcia.
Zsiadłe mleko roztrzep. Posiekaj koperek i szczypiorek.
Do zsiadłego mleka dodaj szczaw, szpinak, zieleninę, wymieszaj. Przypraw do smaku solą.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ziutula
ziutula 21.07.2011 16:24
wspaniały zestaw witaminek....

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak