Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

jeżynowy pucharek

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kruche ciasteczka kakaowe 150 gram
jeżyny 250 gram
masło 2 łyżki
cukier 3 łyżek
cukier wanilinowy 1 opakowanie
skórka cytrynowa 1 szczypta
cukier trzcinowy 2 łyżki
sok z cytryny do smaku
twaróg 500 (półtłusty)

Przepis i sposób przygotowania na: jeżynowy pucharek

Kakaowe ciasteczka włóż do woreczka plastikowego, zamknij go i rozkrusz je wałkiem. Przesyp je do miski. Zalej ciastka rozpuszczonym masłem i dokładnie wymieszaj.
Do twarogu dodaj cukier, cukier waniliowy, skórkę otartą z cytryny i sok do smaku.
Jeżyny oczyść, włóż do rondelka. Wsyp cukier trzcinowy i wlej trochę soku z cytryny. Podduś przez chwilę.
Na dnie szklanek rozłóż masę z ciasteczek. rozprowadź na niej doprawiony twaróg. Szklanki dopełnij podduszonymi jeżynami i podawaj.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak