Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pulchny biszkopt

2.0
(9)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jaja 6 szt
cukier puder 3/4 szkl
mąka pszenna 1/2 szkl
mąka ziemniaczana 1/4 szkl
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
cukier wanilinowy

Przepis i sposób przygotowania na: Pulchny biszkopt

Białka ubijamy na sztywno, dodajemy oba rodzaje cukru i żółtka.Dodajemy oba rodzaje mąki wymieszane z proszkiem do pieczenia, lekko mieszamy.Wylewamy do tortownicy wyłożonej folią aluminiową i pieczemy w temp. 175 stopni około 25-30 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Pietruszka 03.10.2013 11:14
fajny biszkopcik
Iwusia 13.09.2013 23:17
no, no z 6 jajek to musi być piękny :)
Alex_M 26.07.2013 10:56
fajny biszkopcik!
bursztynek 09.08.2012 22:44
muszę wypróbować wg twoich proporcji
Katarzyna59 14.05.2012 18:15
fajny
caralajna 14.04.2012 21:13
no proszę jaki ładny
IrenaM 26.03.2012 21:25
wyrośnięty biszkopt nie tylko dla wtajemniczonych :)
KasiaK90 08.03.2012 11:28
super
senninha 15.02.2012 17:52
rewelacyjny :) jaki piękny kolor na zdjęciu!
Motorek 19.01.2012 11:50
super
Motorek 19.01.2012 11:50
super
owca441 18.01.2012 16:18
cudny
magical66 05.01.2012 20:53
super
daria899 04.01.2012 14:12
super
FAFIK 02.01.2012 19:32
Pod tort idealny
Justa32 24.12.2011 01:28
super
KasiaK90 16.12.2011 09:41
super
Mariusz10 07.12.2011 19:12
super!
kuklik 21.11.2011 12:55
to jest baza na przepyszne słodkości
gacopierz23 20.11.2011 20:15
piękny
Wafelek2601 30.10.2011 09:29
super Ci wyszedł
Dorian 29.10.2011 20:09
rzeczywiscie pulchniutki
romanrafal
romanrafal 23.10.2011 08:42
świetny
smakoszek 04.10.2011 07:18
super
Ewelina47 22.09.2011 20:17
polecam, nawet z samym dżemem smakuje wyśmienicie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak