Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zapiekanka marzywno-ryżowa

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ryż 1 szklanka
brokuł 2 sztuki
pieczarki 30 dag
marchew 1 sztuka
cebula 1 sztuka
czosnek 2 ząbki
olej 4 łyżki
tłuszcz do formy
sól
pieprz
bulion warzywny 1/2 szklanka
orzechy włoskie 4 łyżki
wino białe wytrawne 1/3 szklanka

Przepis i sposób przygotowania na: Zapiekanka marzywno-ryżowa

Brokuły dzielimy na małe różyczi, marchew kroimy w plasteki, pieczarki szatkujemy, cebulę w piórka. Ryż gotujemy. Na oleju dusimy brokuły, dodjamey marchewkę, pieczarki i cebulę, dodajemy zgnieciony czosnek. Całość mieszamy z ryżem, doprawiamy do smaku. Całość przekładamy do naczynia żaroodpornego, posypujemy pokruszonymi orzechami, zalewamy rosołem i winem i zapiekamy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak