Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

pomidorowe gazpacho

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cebula biała 1 szt.
ząbek czosnku 1 szt.
pomidory 3 szt.
ogórek 1 szt.
zielona papryka (świeża) 1/2 szt.
przecier pomidorowy 0,5 l
sól
pieprz
ocet winny
bazylia kilka listków
papryka czerwona 1/2 szt.

Przepis i sposób przygotowania na: pomidorowe gazpacho

Cebulę drobniutko posiekaj, czosnek przeciśnij przez praskę i rozetrzyj z solą.
Pomidory sparz, obierz ze skóry, pokrój. Paprykę umyj, oczyść z gniazd nasiennych i pokrój w kostkę, a ogórka w talarki.
Wszystkie warzywa włóż do miski, dopraw solą i pieprzem i octem, wymieszaj.
Wstaw do lodówki, najlepiej na noc. Następnie dodaj do warzyw przecier pomidorowy i wszystko zmiksuj. Zupę dopraw do smaku. Podawaj z listkami bazylii.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Krystyna32 12.06.2011 13:18
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak