Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

\"czerwona\" karkówka grillowana

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

karkówka 4 szt
papryka mielona 1 łyżka
pomidory suszone w zalewie 10 szt
sól do smaku
oliwa 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: \"czerwona\" karkówka grillowana

Zrobić pastę \"czerwoną\" paprykowo-pomidorową: paprykę mieloną wymieszać z oliwą, dodać pomidory suszone z zalewy oliwnej,sól do smaku,, zmiksować blenderem, pastą dokładnie pokryć każdy plaster karkówki z obu stron, wstawić do lodówki na całą noc. Następnego dnia smażyć na patelni grillowej z obu stron,pod przykryciem, pod koniec jedną stronę posypać koperkiem, w razie czego podlewać wrzącą wodą.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Malgorzata549 07.05.2013 13:17
apetycznie wygląda
Marybeth
Marybeth 25.09.2011 09:35
Pycha!
kotlet 07.08.2011 11:37
wyglada apetycznie :)
pawel6 13.06.2011 15:04
ale apetycznie wygląda!
agnieszka137 12.06.2011 15:53
super, ale ja bym ją na grillu widziała...

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak