Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

sałatka fasolowa z buraczkami

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

fasola biała 3/4 szklanki
burak 1 szt.
ziemniaki 2 szt.
ogórek kiszony 1 szt.
pomidory 2 szt.
kapusta biała 10 dag
rzepa 1 mała szt.
marchewka 1 szt.
cebula biała 1 szt.
szczypiorek 1 pęczek
natka pietruszki 1/2 pęczka
koperek 1/2 pęczka
śmietana 1/2 szklanki
majonez 1/2 szklanki
Kminek mielony Prymat 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: sałatka fasolowa z buraczkami

Fasolę opłucz, mocz w wodzie przez całą noc. Następnego dnia ugotuj ją w tej samej wodzie, w której się moczyła. Odcedź, ostudź.
Ziemniaki i buraki ugotuj w łupinach, przestudź, obierz, pokrój w kosteczkę.
Pomidory pokrój w ósemki, ogórek w ćwierć plasterki. Kapustę poszatkuj, lekko posól i ugniataj palcami, aż pojawi się sok. Marchewkę i rzepę zetrzyj na tarce o dużych otworach. Cebulę, natkę i koperek posiekaj.
Wszystkie przygotowane warzywa wymieszaj w dużej misce. Dodaj kminek. Przypraw do smaku solą i pieprzem. Wymieszaj majonez ze śmietaną. Polej sałatkę sosem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Krystyna32 12.06.2011 13:19
extra

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak