Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Mazurek owsiany

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

cukier 25 dag
jaja 4 sztuki
płatki owsiane 20 dag
margaryna 1 łyżka
sól szczypta
skórka z cytryny 1 łyżka
śliwki suszone 2 lyżki
cytryna 1 sztuka
koniak 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Mazurek owsiany

Płatki rumienimy. Żółtka ucieramy z cukrem, margaryną, soki i skórką cytrynową. Śliwki i skórkę z cytryny moczymy w koniaku. Pianę z bialek ubijamy. Łączymy ze sobą wszystkie składniki, delikatnie mieszając z ubitą pianę. Masę przekładamy na wysmarowaną grubo tłuszczem blaszkę i pieczemy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak