Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

pierogi ruskie

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka 400 gram
mleko 200 mililitrów
ziemniaki 500 gram
ser 300 gram
sól do smaku
pieprz do smaku
cebula 1 sztuka
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: pierogi ruskie

ziemniaki myjemy, obieramy, płuczemy i gotujemy. z mąki , soli i mleka wyrabiamy ciasto. ziemniaki odcedzamy, studzimy. Cebule obieramy , kroimy w kostke, podsmażamy. Ostudzone ziemniaki i ser razem z cebulą przepuszczamy przez maszynke. doprawiamy solą i pieprzem, Ciasto wałkujemy , wycinamy krążki , na każdy nakładamy kulke farszu. lepimy pierogi sklejając boki ciasta. pierogi gotujemy w osolonej wodzie 5 minut od momentu w którym wypłyną do góry.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Gonia555 26.06.2011 17:46
przepis ok
maryśka 12.06.2011 22:24
na jakiej pani oceniła to podstawie, wie pani jaki był talerzyk, a nawet gdyby to moja sprawa jakiej on jest wielkości , pani może nawet sobie kieliszkiem robic i mnie to nie obchodzi jest pani po prostu złośliwa.
Henryka2 12.06.2011 16:04
Zlituj się, przecież to kolos! Nic dziwnego,że zrobiłaś tylko jednego!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak