Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pieczeń wołowa

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

wołowina 1 kg
mąka 1 łyżeczka
smalec 1 łyżka
cebul 3 szt
masło 1 łyżka
chleb razowy 3 kromki
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Pieczeń wołowa

Mięso delkiatnie rozbijamy, nacieramy przyprawami, oprószamy mąką i obsmażamy na tłuszczu. Cebulę siekamy, podsmażamy na maśle, dodajemy 3 łyżki pokruszonego chleba, doprawiamy.Mięso dzielimy na porcje (nie przecinając pieczeni do końca) między plastry wkładamy nadzienie, podlewamy wodą i zapiekamy ok. 30 min.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

lilify 30.04.2012 14:07
pychotka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak