Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Suflet serowy

3.0
(14)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

masło 50 g
mąka 40 g
gałka muszkatałowa 1 łyżeczka
pieprz 1/2 łyżeczki
mleko 250 ml
jajko 4 szt
ser bundz 50 g
parmezan 50 g

Przepis i sposób przygotowania na: Suflet serowy

Masło roztopić, dodać mąkę i mieszając doprowadzić do wrzenia. Dodać mleko, gałkę i pieprz.Można dodać sól w zależności od tego jaki ser użyjemy, bo możemy użyć zwykłego żółtego, ja akurat użyłam 2 rodzajów, bo takie miałam w lodówce. Mieszając doprowadzamy do wrzenia, ściągamy masę z ognia i po chwili dopiero wbijamy 4 żółtka i mieszamy dokładnie. Z białek ubijamy pianę, dodajemy starte sery i mieszamy z masą. Masę wlewamy do formy, wstawiamy do piekarnika na 160 stopni i pieczemy do zarumienienia,w zależności od piekarnika 20-40 minut. Smacznego!

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Betka 23.05.2012 18:04
mniammmm;)
[email protected] 16.03.2012 09:00
super
Małgorzata106 08.02.2012 18:25
super
Margo1 27.01.2012 07:26
bardzo fajny
Izabela/bella81 24.07.2011 10:28
fajny
pioge7 18.06.2011 19:45
mniami
Beatris 14.06.2011 10:37
Fajna propozycja śniadaniowa.
mehia 13.06.2011 18:19
extra
polly66 13.06.2011 12:45
fajna bomba:D
aginaa 12.06.2011 15:12
mniam mniam
agnieszka214 12.06.2011 11:58
piękny

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak