Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Udka duszone w porze

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

udka kurczaka 5 sztuk
por 2 duże
smalec 3 łyżki
Marynata do mięs pikantna Prymat do marynowania
Przyprawa do drobiu po myśliwsku Prymat do smaku
bulion 500 mililitrów
kostka do sosu pieczeniowego 2 sztuki

Przepis i sposób przygotowania na: Udka duszone w porze

kurczaka myjemy, marynujemy w marynacie 2 godziny ,układamy w naczyniu do pieczenia przyprawiamy przyprawą do drobiu. pora myjemy kroimy. w plastry, do miesa dodajemy pora, smalec, bulion, kostki i dusimy tak długo aż mieso bedzie miekie.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

cooleczka 21.12.2011 15:07
lubię połączenie por + kurczak
mala2021 01.09.2011 17:10
a mi nie przeszkadza zdjęcie, najważniejsze aby było smaczne, a zapewne takie jest
maryśka 12.06.2011 22:22
nikt pani nie zmusza, nie ocenia sie po wyglądzie, nie wszystko co dobre to i ładne
Henryka2 12.06.2011 16:06
\\Powiem szczerze,że zdjęcie nie nastraja do spróbowania!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak