Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kotlety de volaille

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pierś z kurczaka 2 sztuki
jajko 1 sztuka
mąka 1 łyżka
bułka tarta pikantna 1/2 szklanka
masło 2 łyżki
sól
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Kotlety de volaille

Mięso dzielimy na płaty, rozbijamy. Zmrożone masło ukłądamy na porcjach mięsa, doprawiamy, zawijamy boki i zwijamy w rulonik. Wiążemy nicią lub spinamy wykałaczką. Panierujemy: mąka, jajko, bułka tarta. Smażymy na głębokim ojelu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak