Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Mazurek na budyniu

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

herbatniki 1/2 kg
budyń waniliowy 3 opakowania
masło 1 łyżka
mleko 1 szklanka
orzechy posiekane 1 łyżka
rodzynki 1 łyżka
morele suszone 1 łyżka
polewa czekoladowa 3 opakowania
wiórki kokosowe do posypania

Przepis i sposób przygotowania na: Mazurek na budyniu

Dni i boki blaszki do pieczenia wykładamy herbatnikami. Budyń gotujemy z dodatkiem masła + 2/3 porcji mleka przewidzianego w przepisie z opakowania. Do budyniu dodajemy bakalie, mieszamy i wykładamy na herbatniki. Czynność powtarzamy. Wierzch polewamy polewą czekoladową, posypujemy wiórkami kokosowymi.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak