Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Salatka z tuńczykiem i pomidorami

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

pomidory 1/2 kg
tuńczyk w sosie własnym 1 puszka
cebula czerwona 1 sztuka
ocet winny 2 łyżki
czarne oliwki bez pestek 2 łyżki
kapary 2 łyżki
natka pietruszki 1/2 pęczek
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Salatka z tuńczykiem i pomidorami

Pomidory kroimy w koste, tuńczyka rozdrabniamy, cebulę kroimy w wiórka, w plasterki oliwki i kapary, natkę pietruszki siekamy. Z pozostałych skłądników przygotowujemy sos. Łączymy ze sobą wszystkie składniki i dokladnie mieszamy. Wierzch polewamy sosem i mieszamy. Schładzamy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

pioge7 12.06.2011 09:59
ekstra
gosia47-47 12.06.2011 09:57
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak