Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Mazurek czekoladowy

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 30 dag
margaryna 1 kostka
cukier puder 10 dag
czekolada 1/2 kg
mleko 1/2 l
cukier 20 dag
masło 1 kostka
cukier wanilinowy 1 opakowanie
skórka z pomarańczowa
migdały

Przepis i sposób przygotowania na: Mazurek czekoladowy

Z podanych składników zagniatamy ciasto i przekłądamy do formy. ieczemy. Schładzamy.
Składniki polewy łaczymy i podgrzewamy na niewielkim ogniu, stale mieszając. POlewe przelewamy na mazurka, rozprowadzamy ją nożem, dekorujemy migdałami, skórką pomarańczową.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak