Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zapiekanka selerowa

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

selery 4 sztuki
mięso pieczone 40 dag
ser żółty 3 łyżki
masło 1 łyżka
sok z cytryny 1 łyżka
sól
pieprz
sos
rosół 2 szklanki
masło 1 łyżka
mąka 1 łyżka
koperek 4 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Zapiekanka selerowa

Selery gotujemy, kroimy w plasterki i skrapiamy sokiem z cytryny. Obsmażamy je na maśle. Mięso kroimy w kostkę. Z mąki i masła robimy zasmażkę, rozprowadzamy rosołem, doprawiamy. Naczynie żaroodporne smarujemy masłem i przekładamy warstwami: selery, mięso ... Wierzch posypujemy startym na tarce serm żółtym. Zapiekamy około 30 min.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Mateusz/matikor 11.06.2011 22:41
nie przepadam za selerem

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak