Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa porowa

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

polędwica wołowa 30 dag
por 2 sztuki
cebula 2 sztuki
czosnek 3 ząbki
chili szczypta
olej 1 łyżka
mięta 5 liści
sos sojowy 1 łyżka
tymianek 1 łyżeczka
sól
pieprz
woda 5 szkalnek

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa porowa

Mięso kroimy w paseczki, skrapiamy sosem sojowym, doprawiamy i podsmażamy. Cebulę, pory i czosnek kroimy w półplasterki. Całość przekładamy na patelnię i dusimy wraz z mięsem na oleju. Doprawiamy. Do koniec dodajemy posiekaną miętę. Zalewamy wodą i zagotowujemy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak