Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

galantyna drobiowa z warzylionem

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Podudzie z kurczaka 4 szt
przyprawa uniwersalna 2 łyżki
pieprz czarny do smaku
Żelatyna wieprzowa Prymat 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: galantyna drobiowa z warzylionem

Podudzia kurczaka zalać 1 l wody, zagotować, ściągnąć szumowiny, dodać 2 łyżki warzylionu, gotować na małym ogniu do miękkości, doprawić pieprzem. Miękkie mięso oczyść z kości. Do Wywaru dodać żelatynę. Płynu powinno zostać na 8 szklaneczek.Wywar ostudzić. Mięso drobno pokroić i ułożyć w salaterce, Wywar wlać do salaterek i pozostawić do ostygnięcia, wstawić na całą noc do lodówki.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak