Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Risotto z orzechami włoskimi

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mięso gotowane 1/2 kg
ryż 1 szklanka
orzechy włoskie 1 szklanka
bulion 1 szklanka
przecier pomidorowy 1 łyżka
sos sojowy łyżka
olej 2 łyżki
ser żółty 5 łyżek
groszek konserwowy 1/2 szklanka
masło 2 łyżki
natka pietruszki 1 łyżka
Gałka muszkatołowa mielona Prymat
sól
pieprz
Owoc jałowca cały Prymat kilka szt.

Przepis i sposób przygotowania na: Risotto z orzechami włoskimi

Ryż gotujemy na sypko. Przecier pomidorowy łączymy z sosem sojowym, przyprawami - podgrzewamy. Dodajemy ryż i mieszamy. Mięso kroimy w kostkę, orechy mielimy, natkę pietruszki siekamy. Łączymy ze sobą wszystkie skłądniki i dokładnie mieszamy. Całość przekładamy do naczynia żaroodpornego, zalewamy bulionem i posypujemy startym żółtym serem. Zapiekamy około 30 min w 180 stopniach.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak