Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zrazy z grzybkami

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

wołowina 1 kg
grzyby suszone 10 dag
cebula 2 sztuki
Bułka tarta klasyczna Prymat 3 łyżki
masło 1 łyżka
sól
pieprz
jajko 1 sztuka
śmietana 1 szklanka
tłuszcz 1 łyżka
Gałka muszkatołowa mielona Prymat
chleb 2 ciemny

Przepis i sposób przygotowania na: Zrazy z grzybkami

Mięso kroimy w plastry, rozbijamy tłuczkiem i nacieramy solą i pieprzem. Cebulke siekamy i podsmażamy na maśle, dodajemy bułkę tartą, ugotowane i posiekane grzyby, jajko na twardo. Farsz mieszamy i smarujemy nim wierzch mięsa. Zwijamy i spinamy wykałaczką. Smażymy, podlewamy rosołem, zagszczamy śmietaną. Doprawiamy, wlewamy wywar z gotujących się wcześniej grzybów i pokruszony chleb.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak