Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zapiekanka mięsno-kapuściana

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mięso z kury 1/2 kg
wloszczyzna z rosołu 1 pęczek
kapusta kiszona 40 dag
cebula 2 sztuki
papryka mielona 1 łyżeczka
jaja 3 sztuki
bułka tarta pikantna 2 łyżki
smalec 2 łyżki
ser żółty 15 dag
masło 1 łyżka
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Zapiekanka mięsno-kapuściana

Mięso gotowane i włoszczyznę, cebulę mielimy. Kapustę odciskamy z nadmiaru kwasu i gotujemy. Łączym,y ze soba wszystkie skąłdniki, doprawiamy do smaku i dokładnie mieszamy. Całość przekładamy do naczynia żaroodpornego, posypujemy startym serem żółtym i zapiekamy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak