Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Patisony z niespodzianką

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pomidory 2 szt
cebula 1 szt
ryż 20 dag
mielone mięso drobiowe 30 dag
olej 2 łyżki
czosnek 2-3 ząbki
koncentrat pomidorowy 1 łyżka
Zioła prowansalskie suszone Prymat
sól
pieprz
parmezan starty 10 dag
patison kilka szt
bulion warzywny 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Patisony z niespodzianką

Ryż zagotować w 0,5 l wody z pokruszoną kostką bulionową, wymieszać i gotować na wolnym ogniu, aż wchłonie cały płyn. Odstawić pod przykryciem na 15 minut. Z patisonów odciąć wierzchy, wybrać włóknisty miąższ i pestki. Cebulę i czosnek posiekać i zeszklić na oleju. Dodać mięso i smażyć 5 minut, ciągle mieszając. Pomidory sparzyć obrać ze skórki i pokroić w kostkę. Dodać do mięsa razem z ryżem i serem. Farsz doprawić do smaku i wymieszać. Patisony napełnić farszem, ustawić w rondlu, wlać 0,5 szklanki wody z rozmieszanym koncentratem pomidorowym. Dusić pod przykryciem na małym ogniu ok 30 minut

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak