Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pieczeń w mleku

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

cielęcina 1 kg
smalec 2 łyżki
cebulki małe 30 dag
mleko 1 l
sól
Pieprz biały mielony Prymat
Gałka muszkatołowa mielona Prymat
szałwia zmielona

Przepis i sposób przygotowania na: Pieczeń w mleku

Mięso natrzeć solą i obsmażyc na smalcu, dodać łyżkę szałwi i cebulki. Do mięsa wlać mleko i zapiekać w piekarniku w temp. 180 stopni przez 2 godziny pamiętając o przekręcaniu mięsa. Miękką pieczeń wyjąć. Sos doprawić solą, pieprzem i gałką, zagotować. Cielęcinę pokroić w plastery i polać sosem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

caralajna 18.09.2013 07:23
świetna .
olkaaa 11.04.2013 07:37
muszę zrobić
barbara11561 07.09.2012 17:41
super
alaaa 03.06.2012 20:27
piekłam schab w mleku był pyszny
irenka 17.01.2012 21:03
smaczna
AgaS10 15.01.2012 13:05
świetna propozycja:)
Ania67 24.08.2011 08:31
ciekawa

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak