Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zapiekane nalesniki

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 2 1\\4
woda 1 szklanka
jajko 2
mleko 1 szklanka
sól
słonina kawałek
szynka 10 plasterków
pieczarki 30 dag
cebula
ser żółty 30 dag
śmietana kubek
sól
pieprz
tłuszcz

Przepis i sposób przygotowania na: Zapiekane nalesniki

Z mąki, jajek, mleka , wody, soli robimy ciasto naleśnikowe , z przygotowanego ciasta na patelni z kawałkiem słoniny usmażyć naleśniki . Pieczarki umyć pokroić w drobną kosteczkę , cebulę drobno posiekać , pieczarki wraz z cebulą usmażyć w rondelku z odrobiną tłuszczu doprawić sola pieprzem . Na usmażonych naleśnikach położyć po plasterku szynki a potem farsz pieczarkowo cebulowy I te naleśniki zwijamy w ruloniki , przekładamy do naczynia żaroodpornego posypać startym serem , całość zalać rozmąconą śmietaną i przez ok. pół godziny zapiekamy w piekarniku nagrzanym do 200 st.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Margo1 11.10.2012 13:18
polecam..
babcia
babcia 11.10.2012 13:13
uwielbiam zapiekane
Misiakova 11.05.2012 14:06
mniam mniam
barbara11561 16.11.2011 09:28
pyszne
iwa643 12.06.2011 08:22
fajne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak