Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jabłka po francusku

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

dżem wiśniowy 4 łyżki
białko 2 szt
cukier 15 dag
orzechy włoskie 2 łyżki
jabłka 4 duże

Przepis i sposób przygotowania na: Jabłka po francusku

Jabłka obrać do połowy wysokości, wydrążyć gniazda z pestkami. W wydrążone miejca włożyć dżem wiśniowy. Jabłka przełożyc do naczynia żaroodpornego i zapiekać 20 min. w temp. 180 stopni. Ubić pianę z białek dodając cukier. Na 5 min. przed końcem zapiekania na każdym jabłku ułożyć pianę i posypać posiekanymi orzechami włoskimi.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

caralajna 18.09.2013 07:24
pyszny deser
olkaaa 11.04.2013 07:36
super przepis
cooleczka 13.11.2012 18:25
wyborne
kuklik 10.11.2012 15:23
ciekawe
alaaa 03.06.2012 20:28
zapiekam jabłka ale z tą pianą fajny pomysł
kate.500 03.10.2011 08:12
pychotka
jeta72 15.09.2011 13:29
pychota
Izabela28 02.09.2011 13:01
super pomysł na deser:)
Ania67 01.09.2011 10:39
pyszne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak