Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kotleciki drobiowo-porowe

2.0
(6)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filet z kurczaka podwójny 1 szt
por 1 szt
mąka 2 łyżki
mąka ziemniaczana 1 łyżka
ząbek czosnku 3 szt
ser żółty 15 dag
jaja 3 szt
przypawa do gyrosa 4 łyżeczki
sól do smaku
pieprz do smaku
olej do smazenia
szpinak świeży do dekoracji

Przepis i sposób przygotowania na: Kotleciki drobiowo-porowe

Fileta kroimy w kostkę a ser ścieramy na tarce o grubych oczkach.Pora kroimy w krążki a czosnek przeciskamy przez praskę.Podsmażamy na oleju i wsypujemy pora.Doprawiamy i dusimy do miękkości,wystudzamy.Jajka roztrzepujemy,wsypujemy przyprawę do gyrosa i obie mąki.Mieszamy na jednolitą masę.Dodajemy mięso,pora z czosnkiem i żółty ser.Mieszamy.Na rozgrzany olej kładziemy porcję masy i pieczemy z obu stron.Możemy udekorować szpinakiem.Podajemy z ryżem lub kaszą.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

iknbozka 13.03.2012 17:44
pomysłowe
jogobella231
jogobella231 19.02.2012 20:11
super
Małgorzata106 03.02.2012 19:45
super
Dorian 02.12.2011 08:18
super smaczne
Motorek 12.11.2011 08:53
pycha
Dorota59 15.10.2011 20:47
smaczne
Grazyna0211 15.10.2011 16:49
pycha!
Marzena34 13.09.2011 11:52
pomysłowe
Kuchareczekjeden 22.08.2011 14:30
całkiem całkiem...
rafalanka 11.08.2011 18:08
bardzo dobre
Justyna Jussstiii 21.07.2011 08:57
super
Robert10 14.06.2011 15:38
fajne
AgaS10 12.06.2011 20:04
smaczne:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak