Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa z karasi

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

marchewka 2
pietruszka 2
seler 1\\2
por
cebula 2
masło 2 łyżki
mąka 1 łyżka
sól
pieprz
koperek
karaś kilka szt.

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa z karasi

Jarzyny obrać , posiekać zalać 2 litrami wody posolić . Do wrzącego wywaru wkładamy sprawione ryby i gotujemy je do miękkości , gdy już będą miękkie to przetrzeć je przez gęste sito , z mąki i masła robimy zasmażkę , dodać ją do zupy i doprawiamy całość solą i pieprzem . Posypujemy zupę koperkiem .

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Marzena34 31.07.2011 14:14
super zupa

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak