Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Szczupak w sosie chrzanowym

3.0
(13)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

szczupak 2 kg
sól
włoszczyzna
cebula
ziele angielskie 5
Liść laurowy suszony Prymat 2
ocet winny 1,5 szklanki
sos
masło 2 łyżki
mąka 1 łyżka
śmietana 1,5 szklanki
tarty chrzan 1 szklanka
bulion drobiowy 1 szklanka z warzywami

Przepis i sposób przygotowania na: Szczupak w sosie chrzanowym

Sprawionego szczupaka pokroić w dzwonka , posolić i odstawiamy na 2 godziny . W między czasie ugotować wywar z włoszczyzny z bulionem , dodać ocet i przyprawy , wywar przecedzamy i gorącym zalewamy rybę i następnie pod przykrycie ugotować na małym ogniu . Sos : na maśle połączonym z mąką dusimy sparzony chrzan , dodajemy szklankę wywaru z ryby , śmietanę i zagotować . Ugotowanego szczupaka wykładamy na półmisek , polewamy sosem i podajemy z makaronem

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Kate131 04.08.2012 07:46
ciekawe

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak