Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kruche ciasto z borówkami

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka pszenna 2 szklanki
śmietana 1/2 szklanki
jajko 1 sztuka
smalec 1 łyżka
cukier 2 łyżki
mąka pszenna 5 dag
masło 8 dag
cukier 5 dag
Soda oczyszczona Prymat 1/2 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Kruche ciasto z borówkami

Kruszonka:
Maslo posiekaj z maka (5 dag) i cukrem, zagniec, uformuj kule, zawin w folie i wloz na pol godz do lodowki. Potem zetrzyj na tarce
Ciasto:
Mąke przsiej, dodaj [pozostale skladniki (bez dzemu) i wyrob. Wloz na 30 min do lodowki, a otem rozwalkuj, przeloz na blache i piecz 30 min w temp 200 stopni.
Na wierzchu ciasta poloz konfitury, posyp kruszonka i piecz jeszcze 15 min.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak