Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Wieprzowinka po staropolsku

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jabłka 2 szt
marchew 3 szt
seler 1/2 szt
pietruszka 2 szt
wino czerwone 125 ml
cebula 1 szt
liście kapusty 4 szt
sól do smaku
pieprz do smaku
bazylia wg.uznania
cynamon wg.uznania
Owoc jałowca cały Prymat kilka szt.
karkówka 1 bez kości

Przepis i sposób przygotowania na: Wieprzowinka po staropolsku

Mięso natrzeć solą,pieprzem dnia poprzedniego.Warzywa obrać i pokroić na grubsze plastry.Jabłka obrać,pokroić na ćwiartki.Naczynie żaroodporne wyłożyć plastrami smalcu. Wkładamy mięso,przykrywamy liśćmi kapusty i pieczemy ok.45 minut w temp.200 st.C pod przykryciem.Po tym czasie wykładamy pokrojone warzywa i jabłka.Polewamy winem i oprószamy przyprawami.Pieczemy dalej ok.1 godziny.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

pacpaw 24.07.2012 17:58
na bogato!
Krystyna32 19.07.2012 15:45
extra
Wafelek2601 20.12.2011 18:36
super
ben-ka 08.10.2011 09:04
z winem...smaczne mięsko musi być.
smakoszek 16.08.2011 21:09
super mięsko
IZABELA29 14.08.2011 08:17
pyszne mięcho
Justa32 12.08.2011 11:03
mniam
Justa32 17.07.2011 20:23
pyszna
Ania67 18.06.2011 10:26
extra
gosia47-47 11.06.2011 15:38
zrobię an pewno
pioge7 11.06.2011 15:28
smaczne, mniam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak