Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kluski z rabarbarem

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

rabarbar 500 gram
mąka 500 gram
jajko 4 szt
mleko 1/2 szkl
masło 4 łyżki
sól szczypta

Przepis i sposób przygotowania na: Kluski z rabarbarem

Rabarbar oczyścić,i pokroić w drobne kawałki.Do mąki wbijać jajka,dolewać mleko i mieszać do uzyskania gładkiego ciasta.Dodać szczyptę soli.Do ciasta dodać rabarbar i wymieszać.W rondlu zagotować wodę z dodatkiem soli .Dwoma łyżkami formować kluseczki i wrzucać je na wrzątek.Gotować ok.2 minuty po wypłynięciu.Odcedzić i zahartować.Podawać na słodko ze śmietaną i cukrem,albo polane stopionym masłem i posypane cynamonem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Bernadeta1 16.03.2013 00:21
ciekawy przepis
IZABELA29 02.03.2013 12:31
gdy bedzie swój rabarbar warto wypróbowac przepis
ben-ka 01.03.2013 22:06
bardzo ciekawy przepis takich jeszcze nie jadłam.
Krystyna32 08.09.2012 10:37
extra
Krystyna32 08.09.2012 10:37
extra
Motorek 08.02.2012 01:11
fajne
Olaa 14.12.2011 08:58
ciekawe
Justa32 16.07.2011 19:38
coś nowego
IZABELA29 30.06.2011 12:40
pomysłowe

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak