Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Bomby ziemniaczane

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ziemniaki 1,5 kg
olej 2 łyżki
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Bomby ziemniaczane

Średniej wielkości równe ziemniaki mączystego gatunku obrać cienko z łupin, nadając im możliwie jednakowy kształt. Obetrzeć po wierzchu solą, dać poleżeć minut kilka, po czym wytrzeć ściereczką wilgoć, którą puszczą. Rozpuścić na dużej patelni łyżkę oleju. Utarzać w gorącym ziemniaki, następnie wraz z tą patelnią wstawić w dobrze gorący piec, w którym powinny się upiec jak zwykłe ziemniaki w łupinach. Zaglądać do nich od czasu do czasu, aby się z jednej strony nadto nie zrumieniły. Można je jeść wprost z grubą solą.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

malcik111 09.12.2011 11:12
hehe nazwa super:)
Papryczka 26.10.2011 12:49
fajna nazwa i smaczne
Krystyna32 12.06.2011 13:20
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak