Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Mak do klusek i ciasta

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mak 25 dag
miód 2 łyżki
śmietana 3-4 łyżki
cukier 1 łyżka
rodzynki 3 łyżki
posiekane migdały 3 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Mak do klusek i ciasta

Mak zalać wrzątkiem i odstawić na kilka godzin aby spęczniał. Odcedzić i zmielić. Dodać miód, śmietanę, bakalie i cukier. Przełożyć do naczynia żaroodpornego i prażyć 20 min., ostudzić.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Bernadeta1 01.10.2013 00:09
kluski z taki makię to pychota
olkaaa 13.04.2013 23:12
przydatny przepis
Kuchareczka2 06.10.2012 09:33
super
Wafelek2601 23.07.2012 08:53
Super
maciek7 08.06.2012 20:24
pycha
alaaa 04.06.2012 21:26
mak własnej roboty najlepszy
aga130982 16.03.2012 10:48
mniam mniam
jeta72 11.09.2011 15:59
pycha
Izabela28 03.08.2011 12:26
smaczne;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak