Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

żurek

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

bulion 2 litry
jajko 4 sztuki
śmietana 300 mililitrów
wędzonka 300 gram
Majeranek suszony Prymat do smaku
sól do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: żurek

bulion gotujemy dodajemy pokroioną wedzonke. oraz kwas ,Gotujemy jajka w osobnym garnku. do bulionu dodajemy, śmietane wymieszaną z żurkiem w proszku , dodajemy do bulionu. mieszamy , doprawiamy do smaku. Jajka obieramy , kroimy w cząstki, zalewamy żurkiem

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak