Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ruloniki francuskie z kiwi

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ciasto francuskie 1 opakowanie
kiwi 2 szt
białko 1 szt
jogurt naturalny 1 łyżka
twaróg 15 dkg

Przepis i sposób przygotowania na: Ruloniki francuskie z kiwi

Ciasto francuskie kroić na prostokąty, kiwi posiekać na małe kawałki i wymieszać z serem twarogowym oraz łyżką jogurtu. Układać nadzienie równomiernie na środku przez całą dlygość i zwijać równo jak rulonik. Potem posmarować białkiem. Piec w temp 200 stopni na złoty kolor.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

polly66 15.06.2011 09:49
Oo wspaniałe śniadanko!!
Agnieszka_B 14.06.2011 22:09
Lubię przepisy z wykorzystaniem ciasta francuskiego, a Twoja propozycja zapowiada się przepysznie:)
anemon 12.06.2011 22:01
Fajny pomysł, zapisuję do wypróbowania.
monika154 12.06.2011 12:07
mniam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak