Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jabłecznik z bezowa kopułką

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

margaryna 300 gram
jakja 5 szt
mąka 3 szkl
cukier 1 szkl
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
jabłka 1,1/2 litra

Przepis i sposób przygotowania na: Jabłecznik z bezowa kopułką

spód
300 Kasi
5 żółtek
3 szklanki mąki
0/5 szklanki cukru
łyżeczka proszku do pieczenia
farsz
1.5 litra jabłek przetworzonych czyli jabłka starte przesmażone z cukrem na patelni
kopuła bezowa
5 białek
0,5 szklanki cukru
Ze składników robimy ciacho kruche i od razu kładziemy na blaszkę wykładamy tak aby brzegi tez były oblepione ciastem podpiekamy 15 minut ciacho wyjmujemy i wykładamy jabłka uprażone z cukrem na to białka ubite z cukrem i szczyptą soli i do pieca pieczemy 1 godzinę w 200 stopniach po 20 minutach zmniejszamy do 170 stopni

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

PaniMISIOWA 22.04.2013 20:28
najbardziej lubię te z bezą
plocia 17.04.2012 21:07
bardzo lubię serniki :)
Anna133 11.11.2011 18:01
mniam
Anna133 10.08.2011 09:37
trzeba wypróbowac
SmakolykiJoanny 13.06.2011 01:14
Łatwy i szybki :)
aguus 11.06.2011 21:46
Pyszniutki!
ewasylwia 11.06.2011 11:05
Fajny pomysł

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak