Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Babka cytrynowa

2.0
(6)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

margaryna 25 dkg
mąka tortowa 2 i 3/4 szklanki
cukier puder 1 i 1/4 szklanki
jajko 5 szt
proszek do pieczenia 1 opakowanie
cytryny szt

Przepis i sposób przygotowania na: Babka cytrynowa

Mąkę mieszamy z proszkiem do pieczenia, a masło ucieramy z cukrem i ciągle ubijając dodajemy po jajku a na koniec mąkę z proszkiem,później dodajemy sok z cytryny i otartą z niej skórkę. Ciasto wylewamy na natłuszczoną i wysypaną bułką tartą formę i pieczemy ok godziny.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Archiduchesse 06.10.2018 08:37
1 szt cytryny czy podać się nie chciało? Ile tego soku z cytryny? Ile skórki z cytryny? Co za g***przepis. To już lepiej nic nie oddawać, jak się ma taką fuszerkę merytorycznie i językowo odwalać. Moderacja powinna coś takiego z marszu usuwać.
KasiaK90 08.12.2011 15:56
pycha
pigila
pigila 07.09.2011 19:36
super
malaczarna23 24.08.2011 11:16
super
Juleczka20 16.07.2011 07:05
super
suzana 11.06.2011 10:18
uwielbiam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak