Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sos bułgarski

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

pomidory duże 4 szt
papryka czerwona 3 szt
Papryka ostra mielona Prymat 1/2 szt
olej 4 łyżki
sól
bakłażan
tymianek 1/2 (posiekany)

Przepis i sposób przygotowania na: Sos bułgarski

Pomidory umyć pokroić w kawałki,udusić po czym przetrzeć przez sito. Bakłażana obrać i pokroić w plasterki i usmażyć na oleju na rumiano. W piekarniku upiec paprykę i obrać po czym wyjąć nasiona. Bakłażana i paprykę przetrzeć przez sito, wszystkie składniki połączyć razem i 15minut gotować ciągle mieszając. Sos można zapasteryzować.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

malaczarna23 24.06.2011 22:26
pycha
KasiaK90 20.06.2011 09:52
super:)
Sylwia56
Sylwia56 13.06.2011 23:07
ciekawy
Małgorzata113 11.06.2011 09:59
świetny przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak