Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sakiewki kapuściano-wołowe

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kapusta pekińska 1 sztuka
wołowina mielona 30 dag
cebula 1 sztuka
jajko 1 sztuka
szczypiorek 1 pęczek
tabasco
chrzan 1 łyżka
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Sakiewki kapuściano-wołowe

LIście oddzielamy i parzymy we wrzątku, podobnie szczypiorek.
Cebule siekamy, dodajemy mięso i pozostałe składniki - wyrabiamy masę. Z farszu formujemy niewielkie kulki i obwijamy je w liście kapusty. Wiążemy szczypiorkiem. Sakiewki gotujemy przez około 20 min ostroznie, na niewielkim ogniu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

szyba 11.06.2011 10:13
smakowite

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak