Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka ryżowa

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ryż 2 szklanki
jaja 4 sztuki
ogórki konserwowe 2 sztuki
cebula 1 sztuka
natka pietruszki 2 łyżki
szczypiorek 2 łyżki
jabłko kwaśne 1 sztuka
czosnek 3 ząbki
śmietana 4 łyżki
majonez 3 .łyżki
musztarda 1 łyżka
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka ryżowa

Ryż gotujemy na sypko. Ogóri, jabłko, cebulę drobno kroimy w kostkę. Zielenine siekamy, jajka kroimy w ćwiartki, czosnek miażdżymy. Składniki sosu mieszamy. Łączymy ze sobą wszystkie składniki, doprawiamy do smaku i delikatnie mieszamy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

halinka1011 11.06.2011 10:04
świetny przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak