Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa ziemniaczano-koperkowa

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

bulion 2 l
ziemniaki 70 dag
kalafior 1/2 sztuka
cebula 1 sztuka
pietruszka 1 sztuka
koperek 1 pęczek
śmietana 3 łyżki
mąka 1 1/2 łyżka
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa ziemniaczano-koperkowa

Warzywa ścieramy na tarce o grubych oczkach, ziemnaiki kroimy w kostkę, gotujemy. Kiedy będą miękkie dodajemy podzielony na różyczki kalafior. Zupę zaprawiamy mąką wymieszaną ze śmietaną, dodajemy posiekany koperek. Całość doprawimy do smaku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak