Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

tort arbuzowy 2

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

arbuz 1 mała szt.
galaretka truskawkowa 2 szt.
śmietana kremówka 100 ml
biszkopt jasny 2 szt.

Przepis i sposób przygotowania na: tort arbuzowy 2

Ułóż blat na dnie tortownicy. Wykrój miąższ z arbuza, usuń nasiona. Pokrój na kostki.
Przygotuj galaretkę wg przepisu na opakowaniu.
Kostki arbuza poukładaj na biszkoptowym blacie (część odłóż do dekoracji) i zalej schłodzoną galaretką. Wstaw do lodówki na co najmniej 30 minut.
Ubij śmietanę. Drugi blat pokrój. Tort udekoruj ubitą śmietaną, kawałkami ciasta i arbuza.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Krystyna32 11.06.2011 09:57
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak