Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

zupa pomidorowo-paprykowa z placuszkami serowo-ziołowymi

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pomidory 6 szt
papryka czerwona 4 szt
szalotki 8 szt
olej 2 łyżki
cukier puder 1/2 łyżki
woda 250 ml
ser cheddar 50 gram
mąka 1/2 łyżki
bazylia 4 listki
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: zupa pomidorowo-paprykowa z placuszkami serowo-ziołowymi

Pomidory myjemy kroimy na cząstki,usuwamy pestki,paprykę myjemy kroimy na 4 części usuwamy nasiona i kroimy na duże kawałki.Szalotki obieramy kroimy na cienkie półplasterki i smażymy przez 5 min,dodajemy pokrojone pomidory,paprykę,cukier i wodę,doprawiamy solą i pieprzem przykrywamy i gotujemy 30 min na małym ogniu.Ser ścieramy na tarce i mieszamy z mąką a bazylię myjemy i drobno siekamy.Z sera formujemy 4 placuszki każdy posypujemy bazylią i smażymy,gdy ser zmięknie stanie się przezroczysty pojawią się bąbelki a brzegi nabiorą złocistego koloru ostrożnie zdejmujemy za pomocą łopatki i kładziemy na ręczniku papierowym.Gdy warzywa są ugotowane miksujemy je na gładką masę w razie potrzeby doprawiamy.Podajemy na zimno lub gorąco z placuszkami serowo-ziołowymi.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

dorotka0000025 27.08.2011 11:54
mniam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak